Manfaat Utama Nutriferon Yang Perlu Anda Tahu.

Manfaat Utama Nutriferon Yang Perlu Anda Tahu.

Penemuan terhebat dalam bidang Immunologi Interferon ditemui oleh Dr.Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954. Selepas membuat kajian selama 40 tahun & semakan semula beribu-ribu jenis sebatian & lebih 200 jenis herba yang berlainan,Dr.Kojima telah berjaya membangun satu-satunya interferon semulajadi didunia (Nutriferon).Dia telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan iaitu biji labu,bunga Safflower… Continue reading Manfaat Utama Nutriferon Yang Perlu Anda Tahu.

Panduan Mengurut Bayi Buat Para Ibu-ibu.

Panduan Mengurut Bayi Buat Para Ibu-ibu.

Assalamualaikum buat para pembaca setia blog saya ini.Petang ini bersiaran lagi di blog saya dengan tajuk yang menarik juga,info yang bagus untuk ibu-ibu di luar sana.Saya akan berkongsi dengan anda semua tentang panduan mengurut bayi.Saya juga pernah diajar cara-cara urutan bayi ini semasa mengikuti Kursus Asas Asuhan Kanak-kanak (KAAK). Urutan adalah salah satu daripada cara… Continue reading Panduan Mengurut Bayi Buat Para Ibu-ibu.

Nak Jadi Ahli,Tapi Tak Tahu Caranya.

Nak Jadi Ahli,Tapi Tak Tahu Caranya.

“Assalamualaikum kak,saya nak join ahli tapi macam mana yea caranya?” Antara salah seorang yang pm berminat nak join ahli.Alhamdulillah sekarang sudah ramai yang sudah berminat menjadi ahli Shaklee.Ini kerana,selain dapat makan untuk sendiri & keluarga,dapat membeli dengan harga ahli yang lebih murah dari harga retail.Sangat berbaloi bila dah jadi ahli Shaklee ni. NAK TAHU BAGAIMANA… Continue reading Nak Jadi Ahli,Tapi Tak Tahu Caranya.

Atasi Migrain Dengan Set Shaklee.

Atasi Migrain Dengan Set Shaklee.

Assalamualaikum dan selamat pagi kepada anda yang setia sudi melawat blog saya….. Kelmarin saya sudah bercerita dalam blog ini tentang tips mengurangkan serangan migrain.Migrain sering terjadi kepada golongan wanita,kenapa???Sebab wanita ni cepat lemah nak pitamlah….tak cukup tidur pun yea jugak….lagi-lagi pada yang suka berdiet cara yang tidak betul menyebabkan perut masuk angin dan suka melengah-lengahkan… Continue reading Atasi Migrain Dengan Set Shaklee.

Tips Mengurangkan Serangan Migrain.

Tips Mengurangkan Serangan Migrain.

Migrain menyerang tanpa mengira tempat dan waktu pasti membuatkan segala aktiviti yang dirancang tergendala.Ok di sini saya ingin berkongsi serba sedikit tentang migrain ni.Mana tahu anda boleh atasi dengan perkongsian saya ini. TANDA-TANDA MIGRAIN : ↗rasa berdenyut-denyut di sebelah kepala dan merebak ke bahagian hidung dan mata. ↗pandangan menjadi kabur sehingga boleh menyebabkan pitam ↗tekanan… Continue reading Tips Mengurangkan Serangan Migrain.

Kelebihan Zinc Complex Yang Perlu Anda Ketahui .

Kelebihan Zinc Complex Yang Perlu Anda Ketahui .

Selamat petang semua… Ok pwtang ni,saya mahu kongsikan bersama anda kelebihan Zinc Complex Shaklee pada kita semua.Dan kebetulan ia promo untuk bulan ini.Beli 3 botol percuma 1 botol. Perbezaan Shaklee Dirumus dari zinc glukonat semulajadi bergabung dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium & serbuk Alfalfa untuk menghasilkan zinc yang mudah untuk diserap oleh tubuh… Continue reading Kelebihan Zinc Complex Yang Perlu Anda Ketahui .

Bahaya Pemberian Air Kepada Bayi Bawah 6 Bulan.

Bahaya Pemberian Air Kepada Bayi Bawah 6 Bulan.

Assalamualaikum…Selamat petang.Tajuk saya ini khusus kepada ibu-ibu yang mempunyai anak kecil yang umurnya 6 bulan ke bawah atau kepada yang bakal menyambut kelahiran bayi boleh dijadikan info yang sangat berguna kepada anda. Kenapa kita tidak boleh memberi sebarang air kepada bayi yang bawah umur 6 bulan???Ada sebabnya kita tidak boleh memberi air di awal waktu… Continue reading Bahaya Pemberian Air Kepada Bayi Bawah 6 Bulan.